Импортиране на данни и връзка с други системи


Импорт на артикули

Програмата позволява да импортирате данни за вашите артикули (наименование, цена, мерна единица, баркод номер, снимка и др.). За тази цел попълнете данните в Ексел и ни ги изпратете на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Еталон на файла за попълване свалете от тук.

При попълване на файла за импорт се съобразете със следното:

  • Има задължителни полета, които трябва да бъдат попълнени.
  • Изтрийте примерните редове.
  • В базата има създадени две мерни единици - кг (небройна) и бр. (бройна). Ако искате да ползвате други мерни единици трябва да се свържете с наш сътрудник.
  • Не можете да въведете различни артикули с един баркод. В базата ще влезе само първия. Ако имате артикули с повече от един баркод, моля свържете се с наш сътрудник.
  • За снимките препоръчителните размери са 500 х 500 px
  • Енкодинга на файл а е UTF-8
  • Препоръчително е да работите в xls формат и когато сте готови да го конвентирате в csv. Не коригирайте csv файла -това променя структурата му.
  • Ако прехвърляте данни от друг файл, проверете дали не са копирани празни полета (blank spaces) или табулации (tabs).

Импорт на контрагенти

Програмата позволява да импортирате и данни за вашите контрагенти. За целта попълнете данните в Ексел и ни ги изпратете на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Еталон на файла за попълване свалете от тук. Изискванията за попълване на файла са същите както при Контрагенти.


Импорт на други данни

Програмата не позволява импорт на други данни, освен Контрагенти и Артикули. След като не можете да прехвърлите документи от други системи, препоръчваме да стартирате работа с Е-склад в началото на месеца, като поставите за първи номер на документ поредният за фирмата.


Интеграция на външни системи с Е-sklad

Програмата има API модул, чрез който може да бъде свързана с външни системи. За да получите достъп до API модула е нужно да имате създадено складово стопанство (през регистрационната форма на сайта) и да изпратите мейл в свободен текст на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с молба за активация на“ API модула“. Колегите ще активират модула и ще генерират ключ. Ще получите достъп до и документацията.